Soorten Spouwmuurisolatie

0
1904
Types

Er zijn veel soorten spouwmuurisolatie die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte (de spouw) te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht vermindert.

Spouwmuurisolatie is een geweldig product als het correct wordt geïnstalleerd en in een eigenschap die geschikt is voor CWI.

Drie hoofdtypen van spouwmuurisolatie

Wandisolatie van polystyreenparel

Uitgebreide polystyreenparels, in combinatie met een lijm om ze op hun plaats te houden en aan elkaar te binden, is een veel voorkomende isolatiemethode. Deze worden in de muurholte gepompt, gemengd met een lijm die de kralen aan elkaar bindt om te voorkomen dat ze uit de muur morsen.
Bijzondere voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van dit type isolatie, met name bij huizen met stenen muren of woningen die bijzonder worden blootgesteld aan regen.

Schuimmuurisolatie

Schuimwandisolatie

Schuimisolatie wordt gebruikt als spouwmuurisolatie, met name in eigenschappen met stenen muren of ongelijke muren en spouwmuren. Het heeft voordelen in termen van de grootte van de gaten die moeten worden geboord in de muren en het gemak van stromen om de opening te vullen. Vochtige schuimspouwmuurisolatie

Schuimwandisolatie is niet de ideale keuze voor de meeste eigenschappen, omdat het de luchtstroom door een woning dramatisch kan beschadigen en vocht zich snel kan verzamelen en vast kan komen te zitten.

Van sommige soorten schuimisolatie is nu bekend dat deze na verloop van tijd vervallen, waardoor giftige dampen worden geproduceerd en vochtige penetratie wordt gestimuleerd.

Minerale wol isolatie

Minerale wolisolatie zoals Rockwool is veruit het meest gebruikte type isolatie voor huishoudelijke eigenschappen. Het wordt geproduceerd door steen te verwarmen en te spinnen om een ​​vezelachtig materiaal te creëren. Dit wordt in de muurholte geblazen, totdat het de opening tussen de binnen- en buitenmuren volledig heeft gevuld.

Minerale wol absorbeert geen water en laat in het algemeen geen regenwater door de buitenmuur komen om de binnenkant te bereiken. Een minimale spouwbreedte van 50 mm is vereist om dit materiaal te installeren. Als het onjuist wordt geïnstalleerd of geïnstalleerd in het verkeerde soort eigendom, zal er nog steeds vocht optreden.

Minerale wol is geneigd in de loop van de tijd te bezinken, waardoor openingen ontstaan ​​en bruggen voor vocht worden gecreëerd om van de buitenmuur naar de binnenwand te reizen.

 

Waarom mislukt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kan om een ​​aantal redenen niet meer geschikt zijn. De meest voorkomende factoren die we tegenkomen vallen in 4 hoofdgroepen;

  • De eigenschap was niet geschikt voor CWI-installatie.
  • CWI is voortijdig afgebroken en beschadigt eigenlijk de thermische eigenschappen van het huis.
  • Isolatie is niet correct geïnstalleerd of het verkeerde materiaal is gebruikt.
  • De CWI is beschadigd door externe factoren zoals overstromingen, lekken of brand.

Zoals we al weten, kunnen, zodra vocht uw eigendom is binnengekomen, de acute en chronische effecten op de gezondheid catastrofaal zijn als ze niet zo snel mogelijk worden aangepakt.

Ongeschikte eigendom

Er zijn veel gevallen geweest waarin spouwmuurisolatie in huizen is aangebracht die ongeschikt werden geacht voor dit type wijziging.

Typische gebouwen in staal of hout of die van prefab beton.

Bovendien, als een huis slecht of beschadigd metselwerk en mortel heeft, of als het wordt blootgesteld aan rijdende regen, dan zou dit de eigenschap ook ongeschikt maken voor de installatie van CWI.