Voor- En Nadelen Van Spouwmuurisolatie

0
2117

Lijst met voordelen van spouwmuurisolatie

1. Diameter Maatvoordeel

Het gebruikte isolatiemateriaal, polystyreen kraal is zo klein dat het gemakkelijk kan worden gepompt, zelfs als de holte smal is. Dit is een interessant kenmerk van dit materiaal dat het voordeliger maakt dan andere te gebruiken materialen. Bovendien, met het kleinere formaat, zullen boorgaten ook klein zijn, zodat ze de muren niet beschadigen en ook gemakkelijk kunnen worden afgedekt.

2. Vermindering van warmteverlies

Een ander belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie is het minimaliseren van de hoeveelheid warmte die tijdens de wintermaanden door convectie uit de muren ontsnapt, een van de drie manieren waarop warmte reist. Door spouwmuurisolatie te installeren, is het alsof je een deksel op een kop warme koffie zet. Door dit te doen, duurt het langer voordat de koffie koud wordt omdat warmte vastzit. Dit is ook wat dit soort isolatie doet met de hitte. Het verzegelt in de kleine hoeveelheid lucht die zich tussen de muren bevindt, gemaakt van metselwerkmaterialen.
Meer informatie over Spouwmuurisolatie: mogelijkheden en gemiddelde prijzen
Geld

3. Goedkoper in kosten

Spouwmuurisolaties zijn gevuld met materialen die warmte-isolerend zijn. Kleine polystyreenparels zetten uit dat zodra deze materialen naar binnen worden gepompt, ze de holte tussen de muren vullen. Er zijn ook andere isolatiematerialen voor spouwmuren die goedkoop zijn. Deze materialen kunnen gerecycled papier zijn dat in stukjes is veranderd, behandelde glasvezels die waterdicht zijn en vermiculieten.

4. Mold Preventie

Schimmels ontstaan ​​door condensatie en deze zorg kan worden aangepakt door spouwmuurisolatie. Dit komt omdat de isolatie zal voorkomen dat het vocht door de muur stroomt. Water kan door de buitenmuur gaan of gaan omdat het poreus is. Met de spouwmuur die is geïsoleerd, wordt er water tussen ingesloten en loopt deze gewoon langs de grond of boven de ramen in plaats van door de binnenmuur te gaan en vocht binnen te laten. Met minder of geen vocht zullen zich geen schimmels ophopen op de muren in het huis.

5. Lagere energierekeningen

Huiseigenaren met geïsoleerde huizen besparen meer op energieverbruik omdat warmteverlies wordt beperkt. Bijgevolg is de temperatuur binnenin warmer en hoeven ze de verwarming niet aan te zetten. Kachels verbruiken meer energie, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.

nadeel

Lijst met nadelen van spouwmuurisolatie

1. Isolatiekosten

Hoewel materialen goedkoper kunnen zijn, vooral als versnipperd gerecycled papier wordt gebruikt, beweren critici van spouwmuurisolatie dat de waarheid is dat isolatiekosten helemaal niet goedkoop zijn. Dit komt omdat dit geen doe-het-zelf-project voor thuisverbetering is en experts nodig heeft om het werk uit te voeren. Bovendien wordt speciale apparatuur gebruikt om de spouwmuur te isoleren met isolatiematerialen en zijn expertise en hulpmiddelen nodig die duur kunnen zijn.

2. Slordig werk

Een ander nadeel van spouwmuurisolatie is het risico van het inhuren van onervaren installateurs die ondermaats werk zullen doen en minder materialen zullen gebruiken dan echt nodig is. Als de kwaliteit van het werk slecht is, kan dit leiden tot vocht en uiteindelijk schimmelvorming.